bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

De Locatie

Hernen is een bijzonder fraai en levendig dorp waar de rijke historie goed tot zijn recht komt te midden van de groene omgeving. Het dorp heeft veel historische waarde. fraaie Middeleeuwse gebouwen en sfeervolle huizen.

Vogelvlucht Het Hoge Rot
Omgeving Hernen9
Omgeving Hernen5
Omgeving Hernen4
Omgeving Hernen1
Omgeving Hernen8
Omgeving Hernen7
Omgeving Hernen6

Over het project

Het Hoge Rot maakt deel uit van het historische dorp Hernen, gemeente Wijchen. Een prachtig plan met een mooie variatie in woningtypen, gedraaide kappen en het gebruik van verschillende kleuren metselwerk. Daarnaast variëren de gevelindelingen bij de verschillende indelingsvarianten die mensen zullen kiezen waardoor er een mooi straatbeeld ontstaat waarin iedere woning duidelijk individueel herkenbaar is. De hoeken worden gemarkeerd door woningen met een afwijkende gevel welke al dan niet gedeeltelijk wordt voorzien van keimwerk. 

  • Omgeving

    Hernen maakt deel uit van het Land van Maas en Waal, waar u geniet van de groene, waterrijke omgeving. Wandelen, fietsen, mountainbiken, varen; het kan hier allemaal! In deze prachtige omgeving kom je ogen tekort bij het aanschouwen van de prachtige natuur. Het gebied is rijk aan romantische landerijen, water en de idyllische dijkhuisjes. Maar dit gebied heeft nog veel meer verborgen gezichten. De vele pontjes die je tegenkomt vormen al jaren een toeristische trekpleister. Een overtocht geeft je een andere blik  • Wat zit er in de buurt

    Het pittoreske dorp Hernen biedt een fijne woonomgeving met veel dagelijkse voorzieningen in de directe omgeving. Het is een actief dorp waar de gemeente betrokken is om nieuwe initiatieven te ondersteunen om zo de leefbaarheid in het dorp nog verder te vergroten. Een greep uit de dagelijkse voorzieningen zijn: een peuterspeelzaal en school, dorpshuis De Mijlpaal, gezellig dorpscafé, dorpswinkel, kerk als centrum van activiteiten en de jaarlijkse kermis. Maar ook zijn er diverse nieuwe initiatieven gerealiseerd de afgelopen jaren, zoals een huiskamerrestaurant, boerderijwinkel en een fraaie theetuin. Een ondernemend dorp!

  • Wie worden je buren

    Hernen behoort tot de gemeente Wijchen, samen met nog zes andere kleinere dorpen zoals Bergharen en Niftrik. Alle dorpen hebben een eigen karakter en sfeer. Er vindt alleen kleinschalige woningbouw plaats, om de sociale cohesie en gezelligheid van het dorp te behouden. Daar wordt ook bij De Hoge Rot duidelijk rekening mee gehouden; afwisselende woningtypen die zorgen voor een gevarieerde, prettige woonwijk waar u zich thuis zult voelen. En een veilige leefomgeving voor je kinderen.