bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Startersregeling

Koop je nieuwbouwwoning met de starterslening! 

Wat is een Starterslening? 
Een Starterslening is een tweede hypotheek die onder gunstige voorwaarden wordt verstrekt. De lening is bestemd voor de aankoop van een eerste koopwoning. Hierdoor wordt het voor starters makkelijker om een woning te kopen. De Starterslening is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De Starterslening is beschikbaar voor het kopen van zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen. De Starterslening in de gemeente Wijchen geldt niet voor de aankoop van (huur)woningen van een woningcorporatie. Ook geldt deze lening niet voor de aankoop van recreatiewoningen en tweede woningen.

Hoe kunt u de starterslening aanvragen?
Dit kun je doen door het aanvraagformulier te downloaden of tijdens kantooruren af te halen bij het KlantContactCentrum van het gemeentekantoor. 

Let op: Een belangrijke voorwaarde is dat je weet welke woning je gaat kopen en wat de koopprijs daarvan is. Een koopovereenkomst is nodig. Proefberekeningen van de hoogte van de starterslening kunnen door de financiële tussenpersonen en makelaars worden gemaakt. Je kunt daarvoor ook op de website van het SVn terecht.

Stuur het ingevulde aanvraagformulier samen met een kopie van de koopovereenkomst per post naar de gemeente.

Gemeente Wijchen
T.a.v. Aanvraag starterslening
Postbus 9000
6600 HA Wijchen

Je kunt het aanvraagformulier met bijlagen tijdens kantooruren ook afgeven op het gemeentekantoor.

De gemeente Wijchen wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in gemeente Wijchen een woning te kopen. Om die reden heeft de gemeente een eenmalig budget van 2 miljoen Euro beschikbaar gesteld voor Startersleningen.

Download hier de brochure